Alder Yarrow a borbloggerek örökös bajnoka azt mondja, hogy ő már tudja, hogy a kékfrankos valóban alkalmas világszínvonalú borok készítésére. A pinot noirhoz hasonlóan terroirérzékeny, azaz képes pontosan közvetíteni a termőhely sajátosságait, ráadásul jól érlelhető: nem egyszerűen hosszúéletű, hanem átalakul és fejlődik az idő múlásával.
Én is ebben bízom, csak ritkán tapasztalom. De most beütött a telitalálat. Három potenciális világklasszist is kóstoltam. A Weninger Spérn Steiner nem meglepetés. De arra nem tettem volna a nyakamat, hogy a poszt-bukolyi Gróf Buttler és az újrakezdő Bukolyi Család is helyből két métert ugrik.
Gál Tibor és Bukolyi Marcell közös borvacsora est az Araz étteremben
2013. február 7.
Van egy új egri pincészet, amelyről annak ellenére lehetnek elképzelései az embernek, hogy még egy borát sem kóstolta. Ennek oka, hogy a borokat készítő család neve már régóta ismert, és össze is forrt egy filozófiai irányzattal. Újdonságnak mondható azonban hogy a pincében generációváltás zajlott le. Arról, hogy ez mennyiben változtatja meg a borokat, Bukolyi Marcellt, az ifjú borászt kérdezte Tóth Adrienn, a Vinoport.hu főszerkesztője.
CÍM: 3300 Eger Ív utca 2.
TELEFON: +36-30-481-56-94
FAX: +36-36-413-060
E-MAIL: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
WEBOLDAL: http://www.bukolyi.hu