A CSALÁD

 
Bukolyi László
 
A birtok alapítója, Bukolyi László 1999-ben fordult a számítástechnikától a mezőgazdaság -elsősorban a szőlőtermesztés és borkészítés-  felé. Azóta a neve elválaszthatatlanul összeforrt az Egri Borvidék, Magyarország, sőt Közép-Európa egyik legnagyszerűbb termőhelyével, a Nagy-Eged-heggyel. Szakmai körökben a természetes, manufakturális borkészítés iránti elkötelezettségéről, a dűlőalapú, terroir-koncepción nyugvó szemléletéről, s nem utolsó sorban „nehéz” természetéről ismert.
 
Bukolyiné Szentágotai Marianna
 
Édesanyánk több mint húsz évig testnevelés-földrajz szakos tanárként dolgozott az egri Lenkey János Általános Iskolában. A kilencvenes évek végétől hosszú éveken át egyedül végezte a családi birtokon a „piszkos” munkát, küzdött a birtokra nehezedő adminisztratív teendők tömegével. 2011 óta boldog nagymama.
 
Bukolyi Marcell
 
Marcell az elmúlt bő tíz évben a természetes borok szerelmesévé vált. Szakmai pályáját úgy építette, hogy minden tekintetben képes legyen egy családi borászat irányítására. Közgazdasági és szőlész-borász mérnöki tanulmányokat folytatott Magyarországon és külföldön, számos országban szerzett szakmai tapasztalatot. Kedvence (Eger mellett) a Rhône-vidék.
 
„Meggyőződésem, hogy csak őrült zsenik tudnak nagyot alkotni. Bevallom, tartok tőle, hogy én normális vagyok, de ígérem, a nemes cél érdekében próbálok egy kicsit megőrülni.”
  
Bukolyi T. Lilla
 
Lilla 2005 óta Marcell párja, 2012 óta házasok. Tündöklő személyiségével üde színfolt a Bukolyi családban. Két családi birtoknak is részese, mivel édesapja, Tusják György, Nógrád megyében szintén mezőgazdasággal, egyebek mellett gyümölcsborok, pálinkák és likőrök készítésével foglalkozik. Lilla kommunikáció szakos közgazdászként végzett, 17 éve tagja a legcsaládiasabb magyar néptánc egyesületnek.
 
Gál-Bukolyi Marianna
 
Mariann magyarországi közgazdasági tanulmányait befejezve 2006-ban Angliába indult szakmai gyakorlatra. Péterrel kötött ismertsége maradásra késztette, azóta együtt élnek egy Londontól délre fekvő kisvárosban. 2010-ben köttetett házasságuk gyümölcse az egy évvel később született kisfiuk, Olivér.
 
Gál Péter
 
Péter angol-informatika szakos tanár. PhD tanulmányait felfüggesztve tíz éve Angliában dolgozik egy logisztikai szoftverfejlesztő cég vezető tanácsadójaként. Attól eltekintve, hogy nem szereti a sört, fantasztikus ember. :)
 
Gál-Bukolyi Olivér
 
Kedvenc kis unokaöcsénk a Bukolyi család legifjabb tagja. 2011-ben született, egy kitűnő évjárat termése.
 
Akik segítenek:
 
Torma Zoltán
 
Zoltán a birtokon egyedüli „külsősként” segít a legkülönbözőbb munkák elvégzésében, pincében, földeken. Végzettségét tekintve meliorációs mérnök, szőlész-borász mérnök, valamint adó- és vámügyi közgazdász.
 
Kovácsné Veres Mariann
 
A családfő unokatestvérének idősebbik lánya, 2010 óta segít édesanyánknak az adminisztratív ügyek intézésében. 

KAPCSOLAT

CÍM: 3300 Eger Ív utca 2.

TELEFON: +36-30-481-56-94

FAX: +36-36-413-060

E-MAIL:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

WEBOLDAL: http://www.bukolyi.hu